Nogi är en serie och en seriefigur som skapades av Stefan Harrysson på 80-talet, som återkom tio år senare, hamnade i cryosömn och senare återupplivades av Daniel Lenneér på 2010-talet. Serien har hela tiden figurerat i underground, i fanzines, men tack vara att andra serietecknare finns i fanskaran har figuren ibland letat sig upp ovan jord och in i mainstreamen…

Här berättar Stefan hela den spännande historien bakom ursprungsserien, Inspirationen av de häftiga bilkrasherna i Bråkmakarna, det legendariska förlaget SLAHAD, båten Nogi – och Daniel berättar om arbetet med den gullifierade rebootens tre nummer.

Sällan eller aldrig har det fiktiva förlaget SLAHAD, aktivt i Sölvesborg i mitten av 80-tal, avhandlats i en podcast. Seriefans känner naturligtvis SLAHAD från Daniel Ahlgrens självbiografiska serier – där också Stefan figurerat frekvent i tecknad version. Inte minst i det semi-biografiska albumet Samtalen med Stefan från 1997.

Det här är kort sagt ett samtal med Stefan – om Nogi!

Medverkande:
Daniel Leneér
Stefan Harrysson


Ladda ner

Share.

Stefan är den eviga ledaren av Videospelsklubben. Med en järnhand av skumgummi bestämmer han allt. Förutom att leda podcasten VSK Podcast så medverkar han i videos av olika slag, är webmästare och ganska lat.

Leave A Reply