Nu ligger stjärnorna perfekt i linje för att Äntligen spelmusik skall ta sig an en sådan fin bjässe till soundtrack och spel som spelet Hollow Knight är, med en lyckad Kickstarter kampanj blev spelet väl mottaget utav både spelare och recensenter världen över.

Med sin minimalistiska förklaring till story, påverkar händelserna som skett och sker i Hollownest varje person både till yta men även i de djupaste dalar utav känslor.

Välkomna till veckans avsnitt utav Äntligen spelmusik där ni alla förhoppningsvis blir hänförda av det tomma skal vi alla kan ta oss an.

Låtar i programmet: 

Intro bakgrund: Hollow Knight Main theme

  1. Enter Hallownest
  2. Mantis Lords
  3. City of Tears
  4. Queen’s Gardens
  5. Radiance

Länkar:

Äntligen Spelmusiks Patreon

Christopher Larkin Hemsida

Christopher Larkin Bandcamp

Hollow Knight Spotify

Pocket Gamer Intervju

Nästa avsnitts tema: Kirby med El_Kebabo

Medverkande:
Christofer ”ChrisX” Schenström

Lyssna här:


Ladda ner

Share.

2 kommentarer

 1. Det var en rätt trevlig episod. Uppskattar alltid bakgrundsinfon om kompositörerna. Det var en bra idé att hålla allt spoilerfritt också. Känner att Hollow Knight är ett sådant spel där man nästan vill ha en fysisk spelguide framför sig på bordet när man kör.

  Vad gäller den rosa fluffbollen är det baske mig svårt att hitta spår att inte rekommendera. Själv håller jag Epic Yarns soundtrack snäppet ovan de flesta, och där är det The Halberd som är den vassaste låten. Just dessa ommixade/omarrangerade spår är det Hirokazu Ando och Jun Ishikawa som står för, medan originallåtarna är av ingen mindre än Tomoyo Tomita (Wario Land: Shake Dimension, Yoshi’s Wooly World).

  Kirby’s Air Ride har ett underskattat soundtrack. Gillar i synnerhet låten Checker Knights / Destruction Dirby av någon av Shogo Sakai, Jun Ishikawa, Hirokazu Ando, Tadashi Ikegami eller Akira Miyagawa. Svårt att hitta detaljerad info till exakt vem som gjort vad där.

  And if all else fails: Det blir aldrig fel med första banan från första spelet: Kirby’s Dream Land – Green Greens.

  Ser fram emot vad ni väljer för låtar att representera Kirby i nästa episod. Hörs då!

  • Kul att du gillade avsnittet med Hollow Knight Karuchi!
   Tycker det kan vara viktigt att inte spoila större saker med spelet men ändå prata lite om det så man kan sporra intresse för folk att spela det.

   Tyvärr kom din önskning in lite sent (Hade en tidigare deadline denna gången då vi spelade in avnsittet igår och inte den sedvanliga tiden som oftast är senare på veckan) men vi valde blandat och ifrån flera generationer utav Kirby, för övrigt är låtarna du valt riktigt bra! 🙂
   Kommer en hel del information om det rosa fluffbollen <3

   / Med Vänliga Hälsningar
   Chris

Leave A Reply