It’s time so shine everybody, show the world your smile and smile proudly, this week we listen to tracks and talk about games that brings out the smiles and happiness within, Chris also have a guilty pleasure that he reveals.

Welcome to this weeks episode of Finally game music!

Music in the episode: 

Intro background: Pokemon Let’s go Eevee / Pikachu – Route 1

  1. Skies of Arcadia – Opening Theme [Requested by Karuchi]
  2. Kirby 64: The Crystal Shard – Pop star
  3. Super Mario 3D World – Double Cherry Pass [Requested by Louise]
  4. The Swords of Ditto – Kazoo Airlines

Links:

Äntligen Spelmusiks Patreon

Buy The Swords of Ditto OST (Bandcamp)

Voices of the episode:
Christofer ”ChrisX” Schenström

Listen here:


Download

Share.

1 kommentar

 1. Nu väljer jag att tolka hack ’n slash som ”slagsmålsspel i isometriska eller tredimensionella miljöer (eller med kameran i fågelperspektiv) där syftet är att slå ihjäl alla fiender i ett område innan man går vidare”. Mest för att undvika samröre med brawlers; i sidskrollande 2D är dessa subgenrer nära på identiska. Jag inkluderar alltså ”spaktakelslagsmål” så som Bayonetta och Asura’s Wrath.

  Och med den definitionen ur vägen kan jag konstatera att jag knappt spelat några hack ’n slash. Verkligen: Jag har knappt spelat Bayonetta, Devil May Cry, Ninja Gaiden eller God of War. Men sedan såg jag Gauntlet på flera listor av spel från genren. DET är en serie jag spelat en del, och musiken till det går baske mig inte av för hackor. Så vad sägs om låten Sortie från Gauntlet IV till SEGA Mega Drive? Äventyr, hjältemod och kamratskap – alla inbakade i en marschmusik som passar alldeles ypperligt till ett spel som Gauntlet. Det här är ett av de många spel som står i backloggen när jag och vännerna väl vågar hålla i spelkvällar igen. Måtte det bli snart.

Leave A Reply