20130730-064950.jpg

Jag är inte den som påpekar att det ofta fattas vettiga kvinnliga karaktärer i spel eller att när det väl finns kvinnor där så är de allt för sexuellt framställda.

Det är ju ofta så dock, och kanske borde jag vara mer motstridig mot hur spelutvecklare väljer att framställa kvinnor i spel. Eller vara det mer utåt snarare.

Jag gillade förändringen som skede med Lara Croft. Jag har alltid gillat Lara som karaktär, men inte för att hon hade stora bröst och korta shorts. Utan för att hon var en tuff äventyrare.

Nu har Lara gått och blivit mer mänsklig. Och framför allt har man skalar bort det sexualiserade skalet. Och i min mening gjort henne snyggare än hon någonsin varit, men inte på ett sexuellt vis.

Men man blir lite orolig över hur Lara kan komma framställas i nästa spel. Även om det är Eidos som står för utvecklingen så ägs de av Square Enix.

Jag bryr mig ganska lite om Final Fantasy, jag jar inte rört serien sedan del nio. Men något jag alltid gillat med spel även om jag inte spelat dem och oavsett genrer är väldesignade karaktärer.

Jag råälskar till exempel Street Fighters karaktärer men jag spelar mycket sällan spelen och är otroligt dålig på dem.

Det är här Lightning kommer in i bilden. Jag har alltid tyckt att hon såg lite tuff ut. En äventyrande tjej som kan stå för sig själv.

Inför tredje spelet i Final Fantasy XIII-sagan tyckte Square Enix att, TROTS karaktären redan stora fanskara, man behövde förstora hennes bröst och se till att hon poserar sexigt. Men varför? Tror de verkligen att fansen vill ha henne sådan? Nej, det är väl klart att de inte vill.

Och nu är alla arga, båda japanska fans och de från resten av världen undrar vad Square Enix håller på med.

De skjuter sig i foten, det är vad de gör. Tydligen ska producenten ha beordrat designer att specifikt ge henne större bröst.

Det är dags att gör vad internet gör bäst. Gnälla. Ett par muslimer gnällde på Infinity Ward och de tog bort Allah från toaletten på banan Favela.
Jätten Microsoft krävde mer intensivt påtryck från en större mängd människor men gav till slut vika och tog bort sin digitala policy.

Nu är det dags att få Square Enix att ge Lightning en bröstreduktion och sin personlighet tillbaka.

Just do it internet.

20130730-064739.jpg
Inte så sexigt som Squenix vill tro.

Share.

Stefan är den eviga ledaren av Videospelsklubben. Med en järnhand av skumgummi bestämmer han allt. Förutom att leda podcasten VSK Podcast så medverkar han i videos av olika slag, är webmästare och ganska lat.

4 kommentarer

 1. Just det att hon redan har en stor fanskara gör ju saken ännu märkligare. Ibland undrar jag om det inte är så att det finns en handfull producenter i spelvärlden som har mycket makt och gillar storbystade fjortisar i erotisk utstyrsel, plus en lika liten handfull spelare därute som skriker högt så fort någon klagar, som tillsammans ger en skev bild av hur spelvärlden ser ut och som resten av oss går på. För jag vill inte på fullaste allvar tro att majoriteten av alla spelproducenter samt majoriteten av samtliga spelare är män som endast bryr sig om guppande bröst och korta kjolar. Jag vill verkligen inte tro det.

 2. Fick hon större bröst?
  jag trodde bara de fixade ner hennes kläder så mycket så fet cleavage syntes bara O.O *chockad*

  Fortfarande fett boring att de måste sexualisera allt..

  • Gazimaluke on

   Utvecklarna har bekräftar större bröst. Designer skyllde på producenten som i sin tur inte tyckte att han skulle lägga det på honom.

 3. Det som fick mig att *sluta* spela Final Fantasy var denna fixering vid tuttar och exponerad hud, det gav en dålig bismak som också gav mig känslan att den var där för att dölja bristen på bra story, gameplay etc. Del tio-två var spelet som fick bägaren att rinna över. Men nog är det så att det är fler som dras till spelen när de får tuttar, snarare än att folk slutar spela dom. Vill jag ha sånt finns det annat jag kan konsumera om jag säger så.

Leave A Reply