Dokument NES är en dokumentärfilm om Nintendo och Nintendo Entertainment System.
Du kommer få följa Nintendo från början fram till framgången med Famicom och NES. Berättelsen om hur Famicom kom till och personenera som bidrog till att göra 8-bitseran till en guldepok för Nintendo.

Speltid: 170 minuter
Språk: Svenska

Share.

Stefan är den eviga ledaren av Videospelsklubben. Med en järnhand av skumgummi bestämmer han allt. Förutom att leda podcasten VSK Podcast så medverkar han i videos av olika slag, är webmästare och ganska lat.

7 kommentarer

  1. Grymt bra jobbat. Bra dokumentär som känns genomgående välproducerad. Det enda jag skulle kunna anmärka på, vilket i det stora hela är en petitess, var att det kändes lite synd att intervjun med Martin Lindell filmades i ett mörkt rum med en lampa. Hade varit finare och mer sammanhållet om det hade filmats på samma vis som Owe Bergsten. Annars som sagt grymt jobbat!

  2. Pingback: #Videospelsklubben presenterar Dokument NES #dokumentNES #gaming #spel #Nintendo | Keep on Geekin'

  3. Robin Niklasson on

    En passionerad dokumentär om den enligt mig mest betydelsefulla spelkonsolen någonsin. Stefan ägnar i denna film nästan 3 timmar åt att kärleksfullt förklara historien om ett då litet företag, och hur det expanderade till det vi alla känner till och älskar idag. Dokument NES blandar fakta och fotografier med härlig kuriosa, musik och illustrationer i härlig 8-bits anda.
    Som en krydda på detta finns också intervjuer med Owe Bergsten och Martin Lindell!! Jag trodde att jag kunde mycket om Nintendo och företagets historia – denna dokumentär bevisade hur lite jag faktiskt visste.
    Dokument NES är en estetiskt tilltalande film för ALLA som är intresserade av Nintendo och dess resa från litet företag till imperium. Fantastisk!

  4. Pingback: Svensk dokumentar om Nintendo | Retrospilling.no

Leave A Reply