Andra avsnittet i podcasten tar jag upp en lite glömd konsol. Segas Master System hamnade i skuggan av NES men förtjänar lite tid i ljuset.

Medverkande:
Stefan Gazimaluke Gancer
Martin Lindell

Musik
Sonic The Hedgehog (Master System/Game Gear) – Bridge Zone Remix (Dance)
Sega Master System/Mark III Japanese startup music
Phantasy Star – Dungeon (Master System)
Alex Kidd in Miracle World (Master System) – OST
Wonder Boy (Master System) – OST
Zillion(Master System) – OST
Lucky Dime Caper Ft. Donald Duck(Master System) – Intro
Ys The Vanished Omens(Master System) – First Step Towards Wars
Phantasy Star(Master System) – Title Music
Phantasy Star(Master System) – Palma Overworld Theme
Wonder Boy III Music (Master System) – Side-Crawler’s Dance
Tail’s Adventures (Master System) – Polly Mountain
Columns(Game Gear) – Clotho
Snail Maze(Master System II) – Music
Castle of Illusion(Master System) – Toyland
Golden Axe Warrior (Master System) – Overworld
Sega Master System/Mark III Japanese startup music

Avsnittet:


[Ladda ner]

Share.

Stefan är den eviga ledaren av Videospelsklubben. Med en järnhand av skumgummi bestämmer han allt. Förutom att leda podcasten VSK Podcast så medverkar han i videos av olika slag, är webmästare och ganska lat.

4 kommentarer

 1. Tack! Jag hade väntat hela hösten och nästan halva vintern (november-december), som ett litet barn väntar på jultomten. Jag trodde det var väl ännu en sådan där fantastisk poddradio som startar och säger de kommer tillbaka snart men så blir det aldrig av. Då kom andra avsnittet före jul. Årets julklapp!

 2. Gazimaluke on

  Haha ja jag har varit lite lat. Mycket att stå i. Manuset var faktiskt mer eller mindre klart i somras. Nästa del är nästan klar med och jag ska försöka få ut den delen så snart som möjligt. Men det blir nog lite kortare avsnitt och då oftare. Master System-avsnittet tog ganska lång tid att research.
  Nästa del blir om Zelda: A Link to the Past och efter det hade jag tänkt mig att ta upp någon person till 🙂

 3. Vem bryr sig? Det är just lite kortare, bra, avsnitt som det här jag vill åt. Lyssna i 30-40 minuter är perfekt, då kan man lyssna till exempel när man jobbar eller, framför allt, på kvällen (utan att somna i från). Tyvärr är mycket poddradio massa trams och flams i 2 timmar med massor av olika personer. (visst är det kul att lyssna på två personer som pratar om TV-spelsminnen och hur kul de hade med sin första NES eller hur häftigt det var när SNES kom till Sverige men som vanligt bara om de håller sig till ämnet). Tacka vet jag Dokument TV-spel.

  The Legend of Zelda: A Link to the Past är ett av SNES-årens mest betydelsefulla spel och alla hade vi supermegakul med det när det kom.

  • Gazimaluke on

   Har du några önskemål om kortare avsnitt om tex en spelskapare så är det bara att skriva det här. Nästa del blir om Suikoden-skaparen Yoshitaka Murayama.

Leave A Reply