DAVID ALMROTH och MAGNUS “MANGE” JOHANSSON har under senaste året ingått ett musiksamarbete, DUAL AEON, för att skapa “retrodoftande pop inspirerad av 80-talet, med influenser av både synthwave och chipmusik”, som de själva beskriver det som.
Almroth är känd som basist i reggaebandet Skank the Bones, samt från alternativa rockbandet Postures. Johansson, som fokuserat främst på låttextförfattandet, är känd från den svenska poddsfären, då inte minst tv-spelspodcasten Pixelklubben 64/ZX.
DUAL AEONs första officiella släpp blir FUTURE MEMORIES VOL 1, som med sina fem spår doppar tårna i flertalet musikgenrer från 80-talet. ALMROTH sjunger de flesta av låtarna, men projektet FUTURE MEMORIES involverar dessutom flera internationella sångare.

“Vi är verkligen supernöjda med soundet” berättar duon, “detta är musik vi själva hade velat lyssna på, det är så här man vill minnas det decenniet!”.

När en av låtarna, vars text är inspirerad av Nintendo-spelet MEGA MAN, hade smygpremiär på dansklubben SYNTAX ERROR i Stockholm, fick låten jublande ovationer.
EP:n beräknas släppas på bl a Spotify under maj 2022 och befinner sig i skrivande stund i slutskedet av mastringen.
Almroth och Johansson har redan satt igång förarbetet med FUTURE MEMORIES VOL 2, som de säger både ska fortsätta på, och bredda, retrosoundet.

Senaste nyheterna och uppdateringarna från DUAL AEON finns @dualaeon på Instagram.

Share.

Leave A Reply