Så sitter vi här i år igen inför mörker, kyla och julstress. Eller så blir det mycket lugnare i år med tanke på hur världen ser ut detta år. Vi får se.

Men det som är oförändrat är att min årliga julkalender om tv-spel på min youtube-kanal Bara Lenk är tillbaka. Den fick den simpla titeln #lenkkalendern2020Det blir tredje året i rad faktiskt där jag kör en video om dagen hela vägen fram till jul. I år blir det en lite annorlunda kalender, fast på ett bra sätt. Men innan jag går in på den så backar vi bandet lite. 

Vill prata lite om förra årets kalender först. För ni förstår, jag är inte helt nöjd med den såhär i efterhand. På pappret kändes den klockren. En genomspelning av ett väldigt klassiskt spel till Super Nintendo vid namn Chrono Trigger.  Det är liksom en saga och en väldigt älskad sådan. 

Det blev en genomspelning, men tyvärr inte alls som jag tänkt mig. Något väldigt jobbigt hände mig privat samtidigt, så hade varken tid eller lust att redigera för mycket, vilket ledde till att avsnitten blev ALLDELES för långa. Men innehåll och upplägg tyckte jag blev bra, men var alldeles för mycket att korta ner dom 24 delarna. Visst, jag kunde ställt in kalendern helt, men samtidigt så behövde jag någon slags sysselsättning i dåläget och kändes då fint att göra en sån grej för någon annan. Men vill man se mig spela det nästan helt uncut, så finns det iallafall. Kan hända att jag klipper ner det någon gång. 

Med det sagt, årets julkalender är i precis den längd jag vill ha den. Varje lucka är under 5 minuter! Vilket känns perfekt. Men mycket berodde på spelet. Spelet jag ska spela igenom i år är “Daze before christmas” och är så enkelt som ett plattformsspel med tomten i huvudrollen. Det kändes både bisarrt och som ett givet val.

Det är utvecklat av ett norskt företag som heter Funcom och utgivet av Sunsoft. Släpptes 1994 först för Sega Mega Drive, men endast i Australien. Men portades senare till Super Nintendo och släpptes då även i Europa. Men aldrig i USA av någon anledning. Spelet tog bara 6 månader att utveckla, vilket kunde kännas ibland. Det är 24 banor och är format som en julkalender. Men flera av banorna tog max 30 sekunder att spela igenom. Vilket gjorde det svårt för mig att göra video av. Så jag fick fylla ut det med en helt egen del av videon.

Det blev “Vinter i spelhistorien” där jag lyfter fram 24 stycken ögonblick från spel. Allt från klassiker till sprillans nya titlar. Det var tänkt som en bonus, men blev istället som en helt egen julkalender, så på sätt och vis får ni två stycken i år!

Så det var lite information och hoppas vi ses den 1a december på Youtube och Videospelsklubben.

Ta hand om er därute!

/Lenk

Share.
Profilbild

Lenk. Bara Lenk. En videokreatör som har en kärlek för kaffe och retrospel. Hans youtubekanal kikar på olika spel på vilket sätt han än känner för oavsett om det är recension, listor, lets plays eller förhandstitt!

Leave A Reply