Varken Aftonbladet eller forskarna verkar ha mycket koll.
Man använder ordet avtrubbning istället för att man vänjer sig. Det är väl självklart att man vänjer sig vid ett spel och inte påverkas lika mycket fysiskt eller psykiskt av det. Som med allt annat man tar sig an i livet.
De flesta får inte massa känsloupplevelser när de spelar för att de vet att det inte är på riktigt.
Puls går ju upp för att man som i andra stressande situationer får högre puls för bättre och snabbare kunna hantera situationen. Med tiden vänjer man sig vid hur det går till och samma prestation är inte lika stressande längre.
Aftonbladet får det med ”avtrubbade” att låta som att unga spelare ska gå Brejvik på löpande band.

Ska vi kanske förbjuds de våldsamma spelen för att någon någon gång bland mycket annat kan begå någon form av våld för att den spelat våldsamma spel?
Vi ”avtrubbades” redan av våldsamma filmer för länge sedan och ja de flesta verkar inte vara psykopater av något slag.
Vi kanske skulle ta och förbjuda tobak och alkohol som faktiskt dödar folk eller varför inte bilar för det finns en extremt mycket större chans att massvis med människor dör i bilolyckor, varje dag rent av än att endast tvspel får någon att döda ens en person på ett år.

Så Aftonbladet kan försöka genomför lite mer vettig ”journalistik” framöver kanske? Visst var den bra? Aftonbladet och journalistik i samma mening. Såklart var det ett skämt.

20130517-065825.jpg

Share.

Stefan är den eviga ledaren av Videospelsklubben. Med en järnhand av skumgummi bestämmer han allt. Förutom att leda podcasten VSK Podcast så medverkar han i videos av olika slag, är webmästare och ganska lat.

4 kommentarer

Leave A Reply