Vi spenderar en natt i baren på Hotel Dusk (Nintendo DS 2007) och pratar om innovativt spelskapande. Vad tycker
vi egentligen om detta bärbara peka/klicka äventyr? Följ med oss in i natten och lär känna hotellets alla gäster.

Dessutom pratar vi om Resident Evil HD, Skyrim, Mass Effect och Telltales tolkning av Game of Thrones: Episod 1 – Iron from Ice.

Introt görs som vanligt av svenska bandet Bossfight.

Medverkande:
Robin Niklasson
Filippa Niklasson

 

Avsnittet:


[Ladda ner]

Share.

2 kommentarer

 1. Hejsan mer ros åt par i pixlar! Ni skaffade nyss lite nya apparater för inspelning och det märks. Ljudkvaliten är superb. Klippning och redigering av programmen är ju också väldigt bra med fina ljudslingor i bakgrunden som man kan nynna med i då man lyssnar. Ett stort plus till ”hårdrocks” dängan som ni körde då ni presenterade nästa avsnitts tema. Bisarr låt.

  Håller med Filippa. Vampire The Masquerade: Bloodlines skulle må superbra av en remake. Spelet kvalar in på min topp 10 av spel all time. Har säkert spelat igenom det 3-4 gånger då valmöjligheterna och dialogvalen gör omspelningar motiverade.

  Min favorit-karlakarl är Geralt från Witcherspelen. Han äter andra manliga hjältar som Dante och Nathan Drake till frukost. Witcherspelen är liksom Vampirespelet fullt av valmöjligheter och väljer man att spela som good guy och ställa sig på de svagas sida så bibehåller ändå Geralt sin stenhårda attityd och handlar därefter. Obeveklig. Sen tycker jag att han har en bra bakgrundsstory som är lite mer komplex än vid första anblicken då han helt enkelt utger sig för att vara en monsterjägare.

  Ha det gott!

  /Grullman

 2. Tack för ett trevligt program! Hotel Dusk är verkligen ett jättemysigt spel. Men för att vara en liten besserwisser så vill jag bara säga att Robin allt får läsa på sina kunskaper om brädspel. Cluedo är ett väldigt gammalt brädspel som går ända tillbaka till 40-talets Storbrittanien och är ett av de mest sålda sällskapsspelen runtom i världen tillsammans med Monopol och Risk. Så det är inte en spinoff av TV4:s lekprogram på 90-talet utan mer tvärtom. 😉

  När det gäller manliga karaktärer så är jag väldigt förtjust i Link, denna tystlåtna hjälte (glöm bort den vedervärdiga styggelsen från den tecknade serien) som gör allt för att rädda världen. En annan manlig karaktär som jag också är väldigt förtjust i som har ganska mycket djup är John Marston från Red Dead Redemption. Också en lite mer lonewolf men med ett gott hjärta djupt där inne.

Leave A Reply