NI fick välja vilket spel som skulle spelas i avsnitt 38 av Par i Pixlar – och segrande blev Super Mario Bros. 2 till NES.
Är Prinsessan den bästa karaktären? Vart är Bowser? Vad är Doki Doki Panic?
Detta är saker vi pratar om i detta varma avsnitt av podden.

Dessutom pratar vi om Fallout 4, Uncharted 4-betan, Final Fantasy VII-remaken, Fantomen, Housewives of Beverly Hills, Par i Pixlars gästspel i Spelklassiker Musik samt att Filippa har vidrört Nobuo Uematsu, och hur det kommer sig.

Vill ni hoppa direkt till Super Mario Bros. 2 hoppa då till ca 30:00.

Bakgrundsmusiken är tagen ur spelet Super Mario Bros. 2 samt musik från bandet Bossfight (med undantag från Super Mario Bros. 2 Dubstep).

Medverkande:
Robin Niklasson
Filippa Niklasson

Avsnittet:


[Ladda ner]

Share.

3 kommentarer

 1. Robert Axin on

  Vickning är en enklare måltid som äts framåt natten 🙂 Om ni har sett Sunes jul så försöker Rudolf stjäla med sig lite mat från julbordet de är på för lite ”kvällsvickning”. Tack för ännu ett mycket bra och trevligt avsnitt. Jag äger själv alla tre mariospelen till NES men för mig är det tredje spelet bäst av dem. Men då går jag också mycket på nostalgifaktorn. God Jul på er!

 2. Henrik Swenson on

  Hej!

  Fantastiskt avsnitt som vanligt!

  OMG Fallout 4 är så sjukt bra! Jag har spelat 127 timmar (bästa filmen som handlar om någon som är fastklämd i ett berg) enligt steam, och det känns knappt som att jag börjat huvuduppdraget! Precis som Robin så utforskar jag spelvärlden helt på mina egna villkor, och som vanligt så låter Bethesda en att göra det! Det finns så jävla mycket slumpmässiga grejer att upptäcka! Har ni tillexempel hittat pojken som varit instängd i ett kylskåp i 200 år? eller det strandade fartyget med raiders som pratar typ norska? Två av väldigt många saker som spelet inte lett mig till i uppdrag, utan jag bara stötte på dessa helt random. Helt klart game of the year för mig.

  Ang. SMB2 så var det ett av de där spelen som jag spelade sönder när jag var liten, och efter Yoshi’s Island så är det mitt favoritmariospel. Jag klarade det bara en gång, men jag minns än idag glädjen efter att äntligen ha besegrat slutbossen, och fick se att allt bara var en dröm, ett koncept som var mindblowing när jag var typ fem år.

  Nu när det är Star Wars-veckan så undrar jag vilken er favoritfilm är? och favoritspel? Själv så är episod VI – Return of the Jedi favoritfilmen och KOTOR II favoritspelet.

  Ha det bra!

  MVH
  Henrik

 3. Dr. Skenhelig on

  När ni diskuterade spelmusik och dubstep kan jag inte låta bli att sticka in en kommentar. Det finns en växande genre inom electronica som drar massor med inspiration från 80- och 90-talets videospel, däribland favoriterna Power Glove och Danger. Det levererar en grym blend mellan retro-sound, lowbit-syntar och bombastisk sci/fi vibe. Så om ni vill ge elektronisk musik en seriös chans men släppa cover-remixerna… Där har ni den perfekta inkörsporten!

  Power Glove gjorde en helt oslagbar insats när han sattes på uppdraget att göra soundtrack till det 80-talspumpade Farcry 3: Blood Dragon. Klockren trailer!
  https://www.youtube.com/watch?v=0dofacvjRkc

  Danger är en pionjär i genren, men håller sig fortfarande diskret tillbakalutad i underground-scenen. Levererar EPs oregelbundet och utan förvarning. Musikvideo:
  https://www.youtube.com/watch?v=lmMwjaaTbsE

  Long story short, jag länkar er musik som jag gillar. Toodles!

Leave A Reply