Ta en djuuulmust, ta dig en knäck, luta en fisk och luta dig tillbaka. Mange och Sebbe öppnar lyssnarsäcken och gör rimjobs på lyssnarnas klappar. Allt ackompanjerat med vintrig chipmusik med allmän julatmosfär.

I Tillbaks till bildruta 1 blir Mange flygande reporter och tar bussen ner på de snötäckta vägarna till Kinna för att hälsa på sin kusin Tobias. Han var nämligen en av de 7000 första ägarna av Nintendo 8-bit i Sverige.

Vi får höra en sammanfattning av en lång spelkväll i juletid där Mange och Tobbe spelar lite Legenden om Zelda och Kung Fu. Det pratas Svarta serien, femskruvars och andra minnen. Det blir även kort om Game & Watch med bl a Donkey Kong.

Vi efterlyser även en NES-konsol. Seriesummer PE058932. Sågs senast 1996 hos Pärmgubben på Stora torg i Halmstad…

Medverkande
Mange
Sebbe

Vinnaren av Pixelklubben 64:as tecknartävling 2016! Hans bidrag föreställer Mange som Skeletor samt Sebbe och Laila tittandes in i studion.
Grattis Per Johansson till vinnarpriset bestående av en TURTLES-staty samt 10 kakor laktosfri choklad.

vinnarbidraget-1


Ladda ner

Share.

Stefan är den eviga ledaren av Videospelsklubben. Med en järnhand av skumgummi bestämmer han allt. Förutom att leda podcasten VSK Podcast så medverkar han i videos av olika slag, är webmästare och ganska lat.

13 kommentarer

 1. Grullman on

  Vilket fint inslag om Nintendo i tillbaks till bildruta 1. Genom att det var så ovanligt att man fick eller kunde köpa spel då man var liten så var julafton ett livsviktigt vattenhål under året. Jag minns allt planerande vilka spel man plitade ner på önskelistorna och vilka spel som man sedan hittade under julgranen.

  Den första julen jag minns mest var 1987. Jag hade endast en sak uppsatt på önskelistan och det var The Legend of Zelda. Jag vågade nog inte önska mig så mycket mer än detta spel då jag visste att spelen var så fruktansvärt dyra och detta var ju dessutom av guld! Julafton kom och jag öppnade julklapp efter julklapp och jag var ju tacksam och utåt sett glad men det fanns ju inget Zelda (inget paket som ens liknade de kvadratiska NES kassetterna. Sista paketet….stort som ett seriealbum med en utbuktning på mitten. Öppnade det och Zelda hoppade ut framför mig på golvet. Mina föräldrar hade effektivt lurat 9 åriga mig med ett kamouflerat paket. Vilken genuin glädje! Det spelet liknande ju ingenting som jag hade spelat innan på NES (vi hade ju Ice Climber, Donkey Kong och Popeye sen innan) och det jullovet var magiskt.

  Andra julspel följde.

  Top Gun 1988 (filmer var ju så stort på den tiden och därför måste man ju ha spelen baserade på filmerna). Minns att jag kunde spela en kort stund innan läggdags på julafton och hur ball Top Gun theme låten var när man startade spelet.

  Track & Field 2 1989. Minns att en kompis hade fått detta innan jul och stod och skröt om hur coolt det var och förstod inte hur jag kunde ge mig till tåls att spela det till julafton (ville liksom inte spela det hos honom för jag ville ju uppleva det sen under jul). Han beskrev lerduveskyttet som att det såg ut som att skytten stod med ett pumphagel och matade skott. Pumphagel var the shit i actionfilmerna på 80 talet.

  Willow & Chip n Dale Rescue Rangers 1991. Mycket kul co-op med brorsan på juldagen med det senare spelet. Willow var som att uppleva Zelda lite igen.

  Super Probotector 1992. Mamma hade av ngn anledning inte slagit in denna present och jag visste precis var spelet låg ”gömt”. Hade hypat upp spelet till multum och hade sett åtskilliga urcoola screenshots. Det var bara för lockande. Öppnade försiktigt upp förpackningen (minns att det låg i en leksaksmagasinet påse) och spelade första banan lite. Skämdes en hel del sen men det var ju bara ett så bra spel. Det hela gjorde ju bara att väntan blev ännu värre till julafton.

  The Lost Vikings 1993 med underbar humor och suverän problemlösning och Donkey Kong Country 1994 med smått overklig grafik.

  Med detta skrivet. Vilka är era bästa minnen angående TV spel som ni har fått på julafton?

  God Jul och Gott Nytt År! Tack för en bra podcast.

 2. Tack Grullman för en mysig kommentar! Förresten, avsnittsbilden här på VSK är från julafton 1990 då jag precis hade öppnat kusinens NES-konsol. På bilden även de spel som medföljde.

 3. Sebastian on

  Gott nytt år grabbs! Uppskattar podden så sjukt mycket och ni har verkligen bidragit till att mitt 2016 varit lite roligare än 2015! Ser fram mot ett 2017 med er! Å va fan jobbat han med (SEB)! Ni har ju ett fan, fast lite mer Sebastian fan är man jue hhaha

 4. Han med trasiga händer on

  Jag begär att ni inför segmentet ’Sebbe hatar’.
  Att göra ett helt avsnitt kanske blir lite väl knepigt.
  Det är ju inte jättelätt att knåpa ihop allt på en gång och man vet ju själv hur mycket förhatligt elände det finns att ondgöra sig över.
  Förutom avsaknaden av detta inslag gör ni ett kanonjobb.

 5. Han med trasiga händer on

  Jag har tänkt på en annan sak. Lägger ni ner er podcast efter varje avsnitt eller ville ni bara inte säga farväl i det förra?
  I infon här nedan står att läsa, ”Pixelklubben 64 är en nedlagd podcast där Mange och Sebbe pratar om 80- och 90-talsretro på svenska.”

 6. Kär lyssnare. on

  Kikar ni AGDQ på Twitch nu? Om inte gört! Många Mega man speedruns!
  +1 på Sebbe hatar

 7. Christoffer Alm on

  Kan vi inte komma överens om att vi kör ett avsnitt i månaden den första i varje månad👍👍👍 jag ökar ju videospelaklubbens besökarantal med minst 7% i väntan på nytt avsnitt. Kärlek boys!

  • Han med trasiga händer on

   Gärna det. Allra helst två. Ett mitt i månaden också. Drömmen vore ju ett i veckan som förr, men det kan ni nog inte ta er tid till 🙂 Hade varit fantastiskt annars.
   Väntan inför varje avsnitt är olidlig, ju 🙂
   #68 borde väl dyka upp vilken dag som helst nu va?

 8. Tack för era ord – kärlek!

  Ett nytt avsnitt varje månad borde ni kunna förvänta er.

  • Christoffer Alm on

   Alltså den 1/2…. 1/3… det blir ju som att vara heroinist och inte veta när man har råd med nästa dos 😭😭

Leave A Reply