Den här veckan hörs förutom sedvanliga Stefan, Lennie och Mathias även gästen Pontus Franzén. Det pratas mer Halo 4 och Need for Speed: Most Wanted och Mathias har varit i London och spelat Black Ops 2 och delar med sig av sina intryck. Vi åker sedvanligt tillbaka till dåtiden och blickar tillbaka till några höjdarspel från 1997 och 2002. Och så pratar vi om det där med att skapa karaktärer i spel.

Länkar
Mathias Call of Duty: Black Ops II-recension på Gamereactor

[Ladda ner] (högerklicka-Spara som) |Öppna i iTunes

Share.

Stefan är den eviga ledaren av Videospelsklubben. Med en järnhand av skumgummi bestämmer han allt. Förutom att leda podcasten VSK Podcast så medverkar han i videos av olika slag, är webmästare och ganska lat.

9 kommentarer

 1. Gazimaluke on

  Fast nu var det där ju lite skämtsamt sagt. Du får dra det på samma linje som att jag säger att jag och Lennie är dumma i huvudet. Lite mer som att Nintendo inte är helt perfekta. Jag gillar Nintendo trots att jag tycker att de har gjort lite tråkiga saker på senare år 🙂

 2. Jag skojade mest…

  Kommer fortsätta lyssna glatt 🙂

  Men jag vill ändå passa på att ta tillfället i akt och påpeka att Nintendos nuvarande generation med enbart deras 100 miljonsäljande konsol Wii har haft utan tvekan några av de bästa spelen de någonsin gjort, oavsett konsol. Den bästa delen i Legend of Zelda finns till Wii i form av Twilight Princess, plus att Skyward Sword inte heller gick av för hackor. Super Mario Galaxy är tveklöst det bästa Super Mario-spelet någonsin. Mario Kart Wii är i mitt tycke det bästa i hela serien. Donkey Kong Country Returns var bättre och mer underhållande än de föregående tre i serien. Andra urval värda att nämna är Boom Blox, Sin & Punishment 2, Kirby Return to Dreamland, Okami, Zack & Wiki, Muramasa, Punch-Out Wii, Red Steel 2, Monster Hunter Tri, No More Heroes 1 & 2, Resident Evil 4 var bättre på Wii, Metroid Prime Trilogy med mycket bättre kontroll än på Gamecube, Dead Space Extraction, Tatsunoko vs Capcom, New Super Mario Bross Wii var ju sjukt bra, Super Smash Bros Brawl var överlägset föregående delarna i serien, Xenoblade Chronicles, World of Goo, The Last Story, Rayman Origins, Cave Story, Rhythm Heaven fever, Little Kings Story, A Boy and his Blob, Silent Hill Shattered Memories var brutalt underskattat samt Epic Mickey bara för att bara nämna några spel jag anser vara riktigt bra spel. Så att någon kan vara besviken på Nintendos nutid kan jag verkligen inte alls förstå… Notera dock nu att jag inte ens nämnt Nintendo DS som är en maskin utan en jämlike när det gäller kvantitet och framförallt kvalitet när det kommer till spelutbud. Och strax påbörjar Nintendo en ny konsolgeneration med sitt WiiU plus att att 3DS:en verkligen börjar ta fart nu. Enbart i Japan förra veckan sålde 3DS:en 46 gånger så många exemplar än vad Playstation Vita gjorde och nästan 5 (!!!) gånger så många exemplar än alla andra konsoler gjorde ihopaslaget. 3DS:en har dessutom snart sålt mer än vad PS3:an gjort under hela sina första 6 år. Inte för att försäljningssiffror betyder allt, men det var ändå intressant att nämna i detta sammanhanget.

 3. Gazimaluke on

  Jo det är klart att Wii har en hel del bra spel, men de flesta är ju också gjorda av Nintendo själva eller på deras IP. Och jag har tyvärr inte testat hälften av de spelen jag vill spela på maskinen. Det jag inte förstår är varför de måste hålla på med massa gimmick-grejer. Som rörelsekontrollen. Visst gjorde den att de sålda massa Wii, men många gick till folk som bara köpte en Wii och spelade Wii Sports en månad och sen inget mer.
  Jag vill att de bara ska göra som förr, en konsol med en vanlig kontroll. Att vifta är bara en gimmick och ganska onödigt hur bra det än görs.

  Och jag tycker nog fortfarande att Super Mario World är bästa Mario-spelet även om Galaxy så långt jag spelat det är ett jävligt bra spel.

 4. ”Att vifta är bara en gimmick och ganska onödigt hur bra det än görs.”

  Undvik de spelen som innebär onödigt och gimmickigt viftande och spela de bra spelen istället 🙂

  Men det gör inget … Du hinner säkert spela ikapp alla nutida Nintendo-klassiker på WiiU som är bakåtkompatibel 🙂

  Och vågar man chansa på att Super Mario Universe kommer att bli fantastiskt..?

  🙂

  • Gazimaluke on

   Ja för de måste väl nästan döpa Marios nästa Wii U-spel till det? Det känns ju helt overkligt att de inte skulle göra det. Men vad skulle vara gimmicken? Hoppa mellan galaxer istället för planeter kan det inte vara. Det måste ju vara något mer storslaget helt enkelt.

 5. Vad menar du när du använder ordet ”gimmick”..?

  För mig har ordet en negativ laddning och beskriver något ”glittrigt, högljutt och bombastiskt” som används för att dölja bristen på innehåll. Något som jag inte tycker Nintendos spel har…

  (tänkt Kinect istället…)

  Fast om du använder ordet i syfte för att förklara en spelmekanik, så kan nog bara Shigeru Miyamoto (GRATTIS !!! 60 år idag !!!) svara på din fråga. Men vad det än blir så blir det nog något jäkligt kul 🙂

  Det kommer nog att bli något vi inte ens tänkt på kan användas i ett spel. Galaxy-serien känns som den gren av Super Mario-spelen för oss lite äldre spelare som vill ha en utmaning medans New-serien är för de yngre som bara vill ha lite kul.

  Men om dom lyckas inkorporera någon form av multiplayer i Super Mario Universe hade jag med nyfikenhet tagit emot det med öppna armar 🙂

 6. Jag brukar alltid göra en karaktär som är så lik mig själv som möjligt, men misslyckas nästan alltid… i slutändan så ser gubben bara helt olidligt efterbliven ut och spelet blir både skrattretande men sänker även självförtroendet, man börjar ju fundera på huruvida det är så man själv ser ut haha.

 7. Gazimaluke on

  Jag brukar också försöka göra något som liknar mig. Tex det som slutade med asiaten i Mass Effect :p Vad jag än ändrade så blev det inte som jag ville.

Leave A Reply