Den här veckan har vi inte spelat så  mycket nytt, men vi prata ändå lite om Sonic & All-Stars Racing Transformed och MS Röj. Vi åker tillbaka till 1992, 1997 och 2002 och ser vilka spel som släpptes då. Vi introducerar ett nytt segment som vi har valt att kalla ”Hall of Game”. Sen spekulerar vi fritt och vilt om nästa generation i veckans tema.

Länkar
Unreal Engine 4 Elemental Demo
Agnis Philosophy Final Fantasy Real Time Tech Demo E3 2012(Lominous Engine)
Intervju med Hideo Kojima om Fox Engine
Metal Gear Solid: Ground Zeroes (Fox Engine till nuvarande generation)
Crysis 3 – CryEngine3 Tech Trailer
Frostbite 2 feature trailer (Battlefield 3)


[Ladda ner] (högerklicka-Spara som) |Öppna i iTunes

Share.

Stefan är den eviga ledaren av Videospelsklubben. Med en järnhand av skumgummi bestämmer han allt. Förutom att leda podcasten VSK Podcast så medverkar han i videos av olika slag, är webmästare och ganska lat.

4 kommentarer

 1. Bästa podden hittills !!!

  Ni växer och blir mer bekväma med mediet för varje avsnitt ni gör 🙂

  På frågan vilket spel jag skulle dra med till en öde så finns det risk för att jag färgats av era svar, men det första som poppade upp i min skalle var Tetris. Och jag väljer denna gången att lyssna på min reptilhjärna och inte komma med ett alltför avancerat och genomtänkt svar … så jag väljer Tetris.

  Och just Tetris DS tyckte jag var en väldigt bra utveckling av versionen som kom till Gameboy. Nya spelsätt och intressanta spelmekaniker. Bland annat gillar jag (faktiskt) att man kan ”spara” block i bakfickan och sedan dunka till dom som ett vapen när man mest behöver det. Blir mer taktiskt vid multiplayerspelande 🙂

  Fast skall ni snacka Tetris skall ni snacka med med flickvän som uppskattningsvis lagt mellan 1000-2000 timmar på Tetris DS, och främst då i onlineläget där hon spöade folk till höger och vänster ute i världen. Främst då i Asien. Hon var så djupt i sitt Tetrisberoende att han till och med anpassade sitt liv så att hon var uppe på nätterna för att möta asiaterna så hon i alla fall fick lite utmaning…

  Minns inte exakt men tror hon hade runt 7000 wins när hon la av med Tetrisandet.

  Och även jag har läst i flera stora svenska dagstidningar (Aftonbladet, Expressen mfl) om hur usel WiiU:et är när Metro-producenten då kallade maskinen för skit. Fast ju mer jag läste i ämnet så förstod man att killen inte ens sett, rört eller över huvud taget försökt göra spel på WiiU. Han såg de tidiga specifikationerna på konsolen och valde att lägga sin lilla utvecklargrupps kraft på den versionen de redan höll på med. Jag skulle kalla detta för att göra en höna av en fjäder.

  För som sagt; det tag ju alltid tid för spelmakarna att ”komma in i” en ny konsol och hitta rätt i alla redskapen. Det har ju tagit över sex år för att spel som Assassins Creed 3 och Arkham City skall se ut som dom gör. Och det intressanta är ju att WiiU:et håller (nästan) exakt samma standard på dom spelen från konsolens dag ett. Plus att detta är ju portningar vi snackar om, inga spel utvecklade specifikt för WiiU:et, vilket även det säger en hel del. Jag tror med säkerhet det kommer att komma grymma exklusiva titlar till WiiU fast kanske inte imorgon.

  Men namnet är ett stort frågetecken för mig. Nintendo KOMMER att förlora på det i början. Många tror ju som sagt att det enbart är en ny kontroll till deras gamla Wii och köper inte den för att dom inte har plats för mer plast i TV-hyllan…

  Precis som när 3DS:en lanserades så köpte många inte den för att dom redan hade en DS.

  Men detta ”problem” kanske rätas ut med tiden. Ju mer folk som köper maskinen så sprids förhoppningsvis maskinens goda rykte, och om man får se helt enkelt vänta och se hur Nintendos reklamkampanjer kommer att se ut. Konsolen har ju inte ens lanserats i Sverige och Japan ännu…

  Och er snack om nexgen-grafik var intressant även om jag personligen anser att om man lever sitt liv ”i framtiden” så missar man allt det goda i nuet. Det vill säga om man bara drömmer om nästa maskin eller nästnästa så lurar man sig på dagens fina spelupplevelser. Och risken finns ju att om morgondagens spel blir FÖR avancerade och snygga att det tar kanske tio till femton år mellan releasen av storspel…

  Och på tal om MS Röj, fanns det inte en version av det i Legend of Zelda – Skyward Sword. Uppe i bergen hos ”mullvadsfolket” inne i en grotta..? Jag vill minnas det. I så fall har ni redan en intressant ”nexgen”-version av spelet 😉

  Nu har jag ordbajsat klart…

  Keep up the good work !!!

  / Zimeon

 2. — Inledning —

  Fortsätta gärna med de varierande inledningarna, sätt gärna Cyborg, Reqo eller Dagnik på prov 🙂 Dom har säkerligen dolda talanger för att göra galna röster till inledningarna.

  — Funderingar —

  Samtalsämne till nästa pod, Planet Annihilation!
  Gömmer det sig någon RTS spelare i klubben?
  Någon av er som saknar ordentliga RTS? Diskutera!
  http://www.kickstarter.com/projects/659943965/planetary-annihilation-a-next-generation-rts

  Vet ni något spel på Kickstarter som ni tycker måste promotas mer? Tips?

  — Ta med ett spel till en öde ö —

  Hm, vilket spel skulle jag ta med mig till en öde ö….
  Det finns så många bra spel, LBA1&2, Grim Fandango, Day of the tentacle, Monkey Island.. Det hade nog blivit.. Jag får nog hålla med Reqo och säga SIMS.. och på så sätt uppleva allt harv som vi gjorde i sims i Cyborg källare. ah, dessa harv.

  Jag håller även med Zimeon på punkten gällande nextgen spel, går man för snabbt fram så missar man ljuspunkterna i dagens spel. Jag hittar kanske 1-2 spel i veckan som lyckats missa helt, alltså inte spel som är skräp utan spels om har lite substans och är roliga att spela.
  Senast hittade jag Supreme Commander 1 & 2 (PC) och jag hade lätt missat Renegade Ops (PS3) om Cyborg inte hade basunerat ut det i Skype.

  — Förstörelse i spel —

  Red Faction 1 var otroligt roligt bara pga förstörelsen, du hade en dörr framför dig, du kan inte ta dig igenom den, ja va fan, då går jag under eller runt den. Chargers eller raketgevär ftw.

  Samma gäller i BF3 som Cyborg nämner, Om en sniper befinner sig bakom ett hinder i BF3 så är det bara att ”utrota” hindret. Otroligt roligt! Så pass att en del servrar bannar när man kör raketgevär mot infanteri, host host, Cyborg.

  — Half-Life 3 —

  Håller med Reko, dom får gärna meddela att dom sysslar med något iaf, man vill ju veta vilken betydelse ”The Borealis” har för spelets story….

  Ja, det var väl alles!

 3. Råkade av en slump springa på svaret till varför Nintendo-studion HAL heter just HAL:

  Det var Satoru Iwata, som förr ledde HAL fast numera leder hela Nintendo och producerar Nintendos största titlar, som berättade i en ny intervju.

  Orsaken till studions namn har hittills varit just datorn i filmen 2001 (från 1968) som var inspirationen fast det viktigaste enligt Satoru var att ”sätta IBM på plats” vilket dom gjorde då alla bokstäver vardera i HAL är EN bokstav FÖRE de bokstäver i IBM. Och på så sätt kommer HAL före IBM. En gullig liten diss 🙂

  Sen kom jag även på när ni snackade om att framtida konsoler kunde hålla längre med mindre hårdvaru-uppgraderingar då och då istället för en helt ny maskin vart femte år. Detta påminner om det bland annat Nintendo gjorde med sitt SNES då dom helt enkelt bakade in ny hårdvara i sina senare spel. Detta var enklare förr i tiden då själva spelen låg på kassetter och möjliggjorde då att dom kunde inkludera en ny serie chip med grafik-acceleratorer och extra RAM-minnen. Mest kända av Nintendos chip är väl Super FX 1 och 2 med spel som bland annat Star Fox, Doom, Yoshis Island och Stund Race FX. Spel med grafik som var helt OMÖJLIG i början av SNES:ens karriär.

  Ett annat förslag på ämne att prata om i podden är ju Remakes. Vilka remakes som varit lyckade, vilka som varit misslyckade och vilka ni önskar mest skulle existera.

  Jag hade personligen älskat ett nytt M.U.L.E. främst då främst WiiU tack vare pekskärmen och flerspelarmöjligheterna. M.U.L.E. var ett ekonomibaserat scifi-spel jag och mina kompisar spelade till döds på C64:an i mitten av 80-talet. Man bosatte sig på en främmande planet och köpte och sålde bland annat mat och mineraler och på så sätt tjänade pengar. Sjukligt kul om man spelade 4 spelare samtidigt 🙂

  Har hört om en remake till iOS men vill hellre ha en version på ”the big screen”…

  / Zimeon

Leave A Reply