Ja då var det dags för del två av VSKs tvådelsserie av heltäckande Gamex-täckning. Allt som berättas om kommer i en mer imponerande video nästa vecka.

Vi träffade mycket trevligt folk, här nedan ses Mats ”Storkebaben” Holmkvist i mitten och hans son ”Lillkebaben” någonstans till höger. Vi stötte på dem fler gånger än jag orkar räkna ut. Vi träffade även lite annat löst folk. SpJ och SlumpvisSeb, trevliga gossar. Vi lyckades även skaka näven med spelgrannarna.

Här knöts starka band med Par i pixlar. Att Fredrik ser lite borta ut är en bonus.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ganska tidigt under dagen testade vi Oculus Rift på Campus Gotland. Synd var att de verkade ha noll koll på sin utrustning och vi fick en platt, suddig och inte så spännande upplevelse. Gazis högra glasöga trycktes smidigt mot högra ögongloben.
Senare under dagen hade Fredrik under manipulation av andra maktgalna så lyckats se till att vi fick smita förbi den hutlöst långa kön till FZ/PC Gamers-Rift-test. Här fick Gazi testa en mer fungerande Rift-upplevelse som inte var en fara för ögon och hälsa.

Fredriks maktrus ledde oss in i PS4-området där Gazi fick styra ett drygt jävla skepp i Assassin’s Creed IV. Båtstridssimulatordelen är inte bästa sättet att testa den nya handkontrollen. Men det var inte svårt att förstå att den är långt bättre än Sonys gamla skräpdesign från förr.
Fredrik fick sedan ”spela” Playroom på PS4, en inbyggd applikation i PS4 där man lekar med små robotar via handkontroll och kamera. Han tyckte att det var lustifikt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fredrik tyckte också om utklätt folk. Här nedan ses några exempel på hans favoriter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Detta är Dark Souls II, det spelade Fredrik i 9 minuter. Han dog 4-5 gånger. Det var alltså svårt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Under dagen gav vi oss in i indie-spelsdjungeln. Fredrich var den som med mod fattade kontrollen när spelet Grief som var ett Limbo-inspirerat plattformsspel från utvecklaren Tarhead Studio. Han vill också påstå att co-op-pusselspelet CoBots är en upplevelse man bör försöka sig på.

Vi gav även Xbox One en chans till, kontrollen var mer bekant den här gången och vi fokuserade på skakfunktionens nyanser. Det skakar lite mer på fler ställen helt enkelt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det har varit varit varmt, trångt och mysigt. För mer ingående och vettig analys av Gamex 2013 och spelen vi spelade så hänvisar vi till kommande video och podcast där vi faktiskt säger något om det vi upplevt.

Share.

Stefan är den eviga ledaren av Videospelsklubben. Med en järnhand av skumgummi bestämmer han allt. Förutom att leda podcasten VSK Podcast så medverkar han i videos av olika slag, är webmästare och ganska lat.

Leave A Reply