Mina damer och herrar, det här är Videospelsklubben. En ny podcast som behandlar tvspel. Eller videospel som vi helst kallar dem. Och vi är jag, Stefan ”Gazi” Gancer, Lennie Adamcyk och Mathias Holmberg. I vårt första avsnitt gör vi allt i vår makt att prata om vad vi har spelat senaste tiden, det blir lite Dragon’s Dogma, Resident Evil 6, Black Mesa och Bad Piggies.
Sen tar vi oss an att prata om bossar som vårt första tema. Hur det går och lite till får ni ta reda på själva.

Länkar
Bad Piggies hemsida
Mathias bloggar om Resident Evil 6 på Gamereactor
Ladda hem Black Mesa genast!
Lennies dvärg-Hitler


[Ladda ner]

Share.

Stefan är den eviga ledaren av Videospelsklubben. Med en järnhand av skumgummi bestämmer han allt. Förutom att leda podcasten VSK Podcast så medverkar han i videos av olika slag, är webmästare och ganska lat.

9 kommentarer

 1. Ni behöver inte mer bröst, ni är underhållande nog.

  Och fk, dejlig intro musik.

  Och medans jag skriver detta så hör jag att ni kommer med mer info om Halo, JA, GIEF MORE HALO.

  Halo 4 <3

 2. Gazimaluke on

  Ja Halo-special del ett kommer på fredag som sagt. 1 timme och 20 minuter om Halo-storyn. Vi börjar för 10 miljoner år sedan och slutar innan Halo 2. Och spoilar alla böcker och Halo-litteratur på vägen.

 3. Bra! Jag köpte min 360 nästan enbart för att kunna spela Halo serien och i denna underbara handling av mig själv märkte jag att Halo Wars innehöll ett mindre bibliotek med information om hela halo story, det var en trevlig överraskning. jag kunde iofs bara googlat efter en trevlig wiki med all info men det var mycket dejliga att få infon i ett spel, Forerunner/humans wars med en släng flood… trevligt trevligt 🙂

  • Gazimaluke on

   I första specialen blir det mycket om forerunners och vad som hände med dem och var the Flood kom ifrån och varför ringarna byggdes.

 4. Alexander on

  Jätteintressant avsnitt! Verkligen kul att lyssna på.

  När det gäller bossar så står jag väl mest på Mathias och Gazis sida, att det ska vara som ett pussel, det är ju ganska tråkigt, som Mathias säger, att bara mata in skott i bossen tills den dör. Men samtidigt så ska den, som Lennie säger, pressa en som spelare till att verkligen prestera. För det mesta så tycker jag också att bossar inte alltid är nödvändiga. Det kan vara riktigt kul att bara bekämpa vågor av vanliga fotsoldater, det kan i sig vara lika pressande som ett bossmoment.

 5. Gazimaluke on

  Det är kul med bossar eller vågor av fiende där man liksom känner att man vinner precis på håret. Man står nästan på knä och förblöder rent metaforiskt talat och så bara sprängs bossen eller så kommer det plötsligt inga mer fiender. Även om jag hatar det just då så är det otroligt skönt efteråt. Vissa spel har ju det där scriptat att man ska kanske nästan vara död innan något nytt händer. Och då kan man trigga det genom att bara ta massa skada direkt. Men när man inte vet om det och kämpar allt man kan och tänker ”det här kommer ju aldrig att gå” så blir det bra.

 6. Härlig musik, minsann.

  Har tyvärr inget konstruktivt att komma med, så jag nöjer mig med att konstatera att det var en givande diskussion om bossar. Får återkomma till post-Halo-avsnittet.
  Hoppas på fler intressanta diskussioner.

Leave A Reply