I avsnitt 52 av Par i Pixlar försöker vi få svar på varför en del spel är så otroligt svåra. Är det kul när ett spel blir för lätt/svårt? Är utmaning detsamma som underhållning? Med hjälp av er fantastiska lyssnare når vi till slut någon form av konsensus… Tror vi. Dessutom pratar vi om förlegade ord och uttryck och varför vissa människor vill gräva bort Skåne från Sverige. Märkligt men spännande.

Pausmusik: Parry Gripp – The Girl at the Video Game Store
Bakgrundsmusik: Bossfight

Medverkande:
Robin Niklasson
Filippa Niklasson

Avsnittet:


[Ladda ner]

Share.

1 kommentar

  1. Tack för ett bra avsnitt! Det är alltid intressant att höra hur folk tycker och tänker om utmaningen i spel. Tack även för de fina orden. Kul att ni gillade mailet och tog med hela i programmet.

    Att göra underhållning och utmaning som motpoler till varandra är dock bland det konstigaste jag hört i dessa diskussioner. Gör man det så säger man att ju lättare ett spel är desto roligare är det. Då blir det helt galet. Tillfredsställande utmaning är ju precis som bra story eller vad annat man nu uppskattar som person något som utgör underhållningen.

    Savestates är definitivt fusk. Dock är det ju ingen som far illa av att man fuskar i singleplayer och det viktigaste är ju att man har kul. Vad som är kul är individuellt och blir det roligare när man fuskar så är det ju köra på. Why not?

    Själv använder jag dem endast om jag måste sluta spela. Jag simulerar i princip att jag lämnar spelet på. Sedan när jag fortsätter och råkar dö spelar jag om från början av banan eller var man hamnar trots att jag kan ladda sparningen igen om jag vill.

Leave A Reply