3 mars 2017  | Inti Creates | Inti Creates

Sophia 3rd är redo för avfärd!

Jag har i många år velat varva Blaster Master men spelet har bara stått i hyllan och skrattat mig i ansiktet. Jag har funderat på att sälja det, men alltid tänkt att en vacker dag skall skiten klaras. Den vackra dagen kom aldrig. Spelets brist på karta och bara fem continues gjorde det nästan omöjligt för mig att faktiskt göra ett helhjärtat försök, det slutade alltid med ”Jag hatar Blaster Master”. Nu har eftertexterna till Blaster Master Zero rullat och jag kan faktiskt säga att min syn på spelet har förändrats radikalt.

Blaster Master Zero har vart riktigt roligt från de första stegen ända fram till slutet.

Sophia 3rd in action.

 

 

Inti Creates har fått i uppdrag att göra en reimagination av SunSofts Blaster Master från 1988 som ursprungligen släpptes till Nintendos gamla 8-bitarsmaskin (25 april 1991 för oss i Sverige). Spelet utspelar sig i en postapokalyptisk framtid där du styr huvudkaraktären Jason i ett topdown-perspektiv och i ett mer klassiskt plattformsupplägg, men inte nog med det, du styr även hans tank Sophia 3rd. Sophia 3rd körs till att börja med enbart till höger och vänster på skärmen och skjuter allt som kommer i hennes väg, men så fort du kommer en bit in i spelet får du uppgradera hennes vapen och köregenskaper.

Sakta men säkert växer spelet till något större.

I båda nämnda lägen sitter kontrollen som en smäck! Det som tyvärr kan vara lite irriterande är att Jason knappt klarar av att hoppa från en enda avsats utan att kasta in handduken, detta härstammar från ursprungsversionen. Den grafiska stilen de valt är ett rejält uppsving från originalet men fortfarande väldigt retro, skulle nog säga att det ser mer SNES ut än NES. Flera gånger har jag tänkt att det känns lite Mega Man X. Soundtracket till spelet har några låtar som är ganska tråkiga men rätt vad det är kommer en låt som verkligen påminner om SunSofts gamla låtar och jag kommer på mig själv med att sitta och nynna med i låten. Om det ska forceras fram ett klagomål är spelet kanske lite för lätt, men jag har egentligen inget emot det, jag hade ju riktigt roligt genom hela spelet.

Jason i en av många bossfighter.

Hursomhelst. Äger du en Switch eller ett 3DS är detta ett givet köp! Spelet kostar dessutom enbart 100 kronor.

I´M THE BLASTER MASTER!

Share.

Leave A Reply