Nej, du ser inte fel. Detta är Pixelklubben 64 – avsnitt 64. Det är år 2016 detta är ett nytt avsnitt!
Från och med nu är Pixelklubben 64 uppbyggd så här: Mange och Sebbe pratar först skit i en timme, kanske kollar brevlådan om nån har skrivit en rad till oss. Därefter kommer Tillbaks tillbildruta 1 som i varje episod kommer avhandla ett retrofenomen, exempelvis ett videospel eller gammal tv-serie eller actionfigurlinje vi minns från 80- och 90-talen.
Share.

Stefan är den eviga ledaren av Videospelsklubben. Med en järnhand av skumgummi bestämmer han allt. Förutom att leda podcasten VSK Podcast så medverkar han i videos av olika slag, är webmästare och ganska lat.

12 kommentarer

 1. Grullman on

  JA! Jag har ju Pixelklubben 64 i Podcaster (Mange, det är en app) för jag lyssnar från och till på gamla avsnitt. Trodde just att den hämtade upp ngt gammalt avsnitt imorse och blev lite smått konfunderad men det övergick efter ett tag till sann glädje då det var ett nytt avsnitt från min favoritpodcast.

  Jag är en relativt ny lyssnare. Jag minns att jag hade podcastbrist för ett par-tre år sedan och under en lång promenad hem efter en AW klickade jag runt lite på fyllan och hittade er. Minns att jag tyckte det var skit och lyssnade bara några minuter. Hade väl sinnesnärvaro och smak som en säck potatis vid tillfället. Som tur var törstade jag återigen efter en spelpodcast för drygt ett år sedan och ni dök upp på radarn igen. Jag lyssnade på rubbet och ni har fått mig att skratta och minnas så mycket gott från 80-90 talen. Jag själv har ingen kontakt med några vänner från den tiden då man har flyttat några gånger och skaffat nya vänner och har liksom ingen att prata om gemensamma gamla minnen som dino riders och action force etc. Ni blir i förlängningen mina gamla retrokompisar.

  Jag tar med mig detta från denna starka återkomst:

  -Ny sekreterare i form av Jaaanet Stridh.
  -Mange har fortfarande kvar sin gamla TV med VHS spelare.
  -Tung känga till garn och tyg med Inga
  -Skönt att ni har kastat Facebook (har själv inte det)
  -Låtsasdanskan is still going strong.

  Angående låtsasdanska (som jag anser mig vara en mästare på) så blir det alltid lite lite bättre om man kör med pipig tantröst. Tips nummer 2 är att om man inte kan göra ett svenskt ord roligt på låtsasdanska att man då istället använder sig av engelska ordet med dansk brytning.

  Ok, jag hoppas ni kommer att sväva ut i fler anekdoter framöver. Kanske kolla upp med Robin i paripixlar om ni kan ha en Rickyspecial?

  Tyvärr var Defenders of the Earth inget jag har kikade på själv men minns ju introt väldigt väl då det var på reklam innan många av de barnfilmer man hyrde på VHS.

  Sorry för lång kommentar men det här är fan det bästa som hänt i år.

 2. Hej Mange och Sebbe.

  Nu när ni är tillbaka är det viktigt att skicka ett brefe hojte och förmedla uppskattningen.

  Riktigt kul att ni bestämt er för att göra comeback. Skulle ni vilja avslöja hur tankarna gick under uppehållet och vad som fick er att börja igen? Det kan väl knappast vara för fansens skull? 🙂

  Jag kände ingen som hade något Defenders på VHS. Enda anledningen att jag hört introt är reklam på någon annan tecnkad film, säkert en He-Man. Men introt är bad-ass som fan!

  Sedan till det viktigaste. Var är Laila. Janet Stridh verkar vara en riktig sopa på att både hämta post och framför allt så måste väl uppehållet bero på att hon slarvat bort nyckeln till studion?
  Saknar ni inte lukten av fimp och kladdigt rosa läppstift?
  Ge henne kicken och erbjud fröken Roos jobbet tillbaka, så allting blir som vanligt igen. #BringbackLaila

  Må väl och på återhörande! / Peter Eriksson

 3. Härligt att ni till slut bestämde er för att åter träda in i studion igen.
  Nu kan man ju hänga med i svängarna, vilket inte har varit möjligt tidigare, eftersom jag upptäckte Pixelklubben efter att ni spelat in avsnitt 63.
  Angående ert samtal om utvecklingsstörda djur, så vill jag nog påstå att de kan vara det. Utvecklingsstörda alltså.
  Utan att gå in närmare på det, så har min hund ofta ett beteende som inte kan bortförklaras med något annat.

  När vi ändå talar om hundar.
  Kommer ni att läsa upp fler av Killerdogs äventyr?
  Detta skulle uppskattas, då den första historien var riktigt fin och påminner lite om berättelser jag själv skrev som barn.

  Fiender från förr är även det ett inslag som man gärna vill höra mer av.

  Tack för ytterligare ett kanonavsnitt!

  Ps. Vi vill ha tillbaka Laila. Den där Janet verkar ju inte vara riktigt klok. DS

 4. Underbart att ni är tillbaka! (För mig har ni iofs aldrig varit borta eftersom jag började lyssna på re-runs:en)

  Har några idéer på ämnen det hade vart kul att höra er snacka om:

  -Första mötet med Internet

  Chatt-rum på passagen eller aftonbladet där man gick in och skrev sjuka grejer och tyckte det va busigt, hemliga fuskkoder till spel som man skvallrade om på rasten eller kasst utskrivna bilder som va awesome.

  -Age of empires, warcaft osv.

  Spelade ni några strategispel på datan back in the days, eller har det altid varit konsoller som varit er melodi? Har ni isf några minnen ifrån t.ex. Age of empires, med alla roliga ljud gubbarna hade för sig?

  -Radioprogram ni lyssnade på

  Var ju klockrena inklick med Ulf Elving som ni hade tidigt i podden. Undrar om ni liksom jag lyssnade på t.ex. Rally på P3 eller Hassan (som kanske inspirerade era tjuvringningar) och om ni kanske lyssnade/ringde in till någon lokal Halmstads kanal

  -Mortal Kombat

  Karaktärerna, merchen, filmerna. Finns så mycket som är göttigt med den spelserien utöver själva spelet.

  Ni är grymma! Och välkomna tillbaka! 🙂

 5. Och jag som hade tagit bort er från min podcastapp men tänkt att jag skulle lyssna igenom era avsnitt igen men det är ju jätteroligt att ni kommer tillbaka.

 6. Sebastian on

  Alltså shit! Fy vad roligt!!! Skall lyssna imorgon till jobbet och återkommer ned fb då! Blir verkligen asglad!

  • Jonas (Han med trasiga händer) on

   Det var du inte ensam om att tycka 😁Hoppas det inte dröjer 2 år till nästa avsnitt bara 😉

Leave A Reply